Grøn Granat
Egenskaber

Granat er en ædelsten, der findes i mange nuancer af rød, orange, gul og grøn. Dog er den især kendt for sin dybe røde farve. Den har sit navn fra det latinske ord for frø, ”granatus”- hvilket refererer til granatæblets frø.

Shop alle smykker med Granat her.

Fødselssten

Granat er januar måneds fødselssten. At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol.

Symbolik

Granat er ædelsten for passion, hengivenhed, sensualitet og selvtillid. Granat er derfor en ægte power ædelsten - både i kærlighed og arbejde.

Bryllupsdag

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med Granat gives i gave på 2. bryllupsdag.

Historie

Granat er blevet brugt til udsmykning igennem tusinder af år og kan spores tilbage til det gamle Egypten. Granaten blev også hyppigt båret af kongelige i Middelalderen, hvor man regnede den for at have magiske kræfter. Rød Granat blev refereret til som ”karfunkel”, hvilket betyder ”lille gnist”.

Gemmologi

Granat er især kendt for sin røde farve, men findes også i grøn, gul og orange. Dens farve og bestemmes af de temperaturer og grundstoffer der påvirker ædelstenen når den dannes under jorden. Granat udvindes i Indien, Sri Lanka, Brasilien, Rusland, USA, Sydafrika og Tanzania. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Granat ligger imellem 6.5 og 7.5 på Mohs Hårdhedsskala.