Ædle metaller
Ædle metaller

Carré smykker er fremstillet af sterling sølv, guldbelagt sterling sølv, 9 karat guld, 10 karat guld og 18 karat guld. Karat er den enhed, der bruges til at beskrive renheden af guld. Jo højere karat guldet har, jo renere er det. Rent guld er relativt blødt og anvendes derfor sjældent til smykker, da de vil nedslides hurtigere og samtidig hæve prisen betragteligt. Smykker i ædelmetaller bliver blandet med øvrige metaller som zink eller kobber. Dette sker for at gøre metallet mere hårdført, ændre dets farve og regulere dets pris.

Hallmark - Stempel

Hallmark er et officielt stempel, der angiver hvilket ædelmetal smykket består af samt renheden af dette. Sølvsmykker der vejer over 7.78g og guldsmykker der vejer over 1g skal være stemplet med et hallmark. Hallmarket indeholder også firmaets navn eller initialer og stemples et diskret sted på smykke. I Danmark håndhæves berigtigelsen af stemplingen af ædelmetalkontrollen, Force. I andre lande findes lignende instanser, der håndhæver at stemplingen er foretaget korrekt.

Hallmark guide

Sterling sølv består af 92,5% rent sølv - Stemplet med 925

9 karat guld består af 37,5% rent guld – Stemplet med 375

10 karat guld består af 41,7% rent guld – Stemplet med 417

18 karat guld består af 75% rent guld – Stemplet med 750

24 karat guld består af 99,9% rent guld – Stemplet med 999

9 karat guld

Smykker i 9 karat guld er stemplet med 375. Dette vil sige at smykket inde­holder mindst 37,5% rent guld. Vores smykker i 9 karat guld er certificeret med Chain of Custody-certifikatet, som er den højeste standard i ædelmetalsektoren. Certifikatet er udstedt af Responsible Jewelry Council – Det Ansvarlige Smykkeråd.

Chain of Custody certifikatet giver mulighed for sporbart materiale langs forsyningskæden, garanterer ansvarlige kilder og kræver tredjepartsrevision.

10 karat guld

Smykker i 10 karat guld er stemplet med 417. Dette vil sige at smykket inde­holder mindst 41,7% rent guld. Vores 10 karat guld er certificeret som Conflict-Free i overensstemmelse med den amerikanske Dodd Frank-lov (HR 4173), Wall Street Reform and Consumer Protection Acts ændring, kaldet 'Conflict Mineral Section 1502 Amendmend'.

Denne lov sikrer at guldet ikke kommer fra konfliktområder.

18 karat guld

Smykker i 18 karat guld er stemplet med 750. Dette vil sige at smykket inde­holder mindst 75,0% rent guld. Resten er bindemetaller.

Guldpriser

Prisen på guld har været stigende over de sidste 10-15 år. Der er mange eksterne faktorer, der får guldprisen til at stige. Derfor vil der over tid forekomme prisstigninger på Carrés guldsmykker, i takt med verdensmarkedsprisen på guld.

Sterling sølv

Smykker i sterling sølv er stemplet med 925. Dette vil sige at smykket indeholder mindst 92,5% rent sølv. Resten er bindemetaller.

Guldbelagt sølv

Vores guldbelagte smykker er fremstillet i sterling sølv og har herefter fået en overfladebehandling med 18 karat guld. Tætheden af denne belægning beskrives i micron. Alle Carré smykker er belagt med 1 micron guld - undtagen ringe, der er belagt med 2 micron, da smykker på hænderne udsættes for større slid og har brug for stærkere forgyldning. Belægningen slides med tiden og det er forskelligt hvor hurtigt den slides. Syre i huden, håndvask og almindelig brug af smykket er med til at afgøre hvordan guldbelægningen slides.

Naturlig oxidering

Guldbelagte og sølvsmykker oxiderer naturligt når de iltes –
det vil sige, at overfladen bliver mørk/sort og får plamager med tiden. Oxidering kan også forekomme på guldsmykker, men ikke i samme grad som på guldbelagte og sølvsmykker. Carré pudsekluden bruges til at fjerne oxidering.

Shop den her.