Din fødselssten er den eller de ædelsten, der er tilknyttet din fødselsmåned. Det siges at bringe lykke, at bære sin fødselssten. Bær din egen fødselssten som lykkeamulet eller bær din kæres fødselssten som kærlighedssymbol

Ædelsten

 Traditionen for fødselssten startede formegentligt i løbet af det 16. århundrede. Listen over fødselssten har ændret sig igennem tiden og kan variere i forskellige kulturer. Find din fødselssten her, og læs om dens egenskaber.

Ædelsten er naturens vidundere, som er skabt under et kolossalt pres mellem sten og bjerge. Ædelstenene udvindes ved minearbejde eller findes i flodbredder. Kemi og temperatur er to faktorer, der spiller ind, når det kommer til ædelstenenes farver. Det forklarer dermed hvordan en bestemt ædelsten kan komme forskelligt til udtryk, idet dens farve kan variere i et bredt farvespektrum. Ædelstenene har derfor deres egen karakter og man kan finde dem i enhver tænkelig nuance. Mange ædelsten har indeslutninger, som påvirker farven og gør, at de kan spænde fra gennemsigtige til helt uigennemsigtige. Ædelsten er som oftest facet- eller cabochonslebet afhængigt af deres struktur, massefylde og farve - såvel som personlige præferencer.

♡ Shiri.