Kvinde med diamantringe fra carré i guld. Kvinden bærer også en ring med en stor champagne kvarts ædelsten

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT CARRÉ SMYKKE

Dit Carré smykke er fremstillet med den yderste omhu. Det er fremstillet i ædle metaller og sat med ægte ædelsten og perler. Et væsentligt element i dit Carré smykke er spinkle fatninger og tråde, som er med til at give det et let og fint udseende. Med den rette omsorg vil dit smykke blive ved med at være smukt i mange, mange år.

Du bør jævnligt tjekke fatningerne og formen på dit smykke. Når du bruger dit smykke bliver det udsat for almindeligt slid og stød, som kan medføre at dit smykke kommer ud af form, eller at ædelstenene bliver løse. Du kan henvende dig i en af vores butikker, hvor vi vil hjælpe dig med de bedste muligheder for vedligeholdelse samt reparationer.

TIPS OG TRICKS

Generelle ting du kan gøre, for at holde dine smykker smukke i mange år frem. Er uheldet ude, kan du altid få dit Carré smykke repareret, pudset, rengjort eller genforgyldt i en af vores butikker.

alarmklokke emoji

SØVN

Tag dit smykke af når du skal sove, når du bader og når du dyrker sport. Så undgår du den slitage fugt, sved og stød medfører.

bruser emoji

KEMI

Sørg for at dit smykke ikke kommer i kontakt med skønhedsprodukter, parfume og rengøringsmidler.

ring der falder på jorden emoji

FALD

Behandl dine ædelstenssmykker med varsomhed. Undgå at tabe dem, da ædelsten kan skades ved fald på et hårdt gulv eller ved kraftige stød.

skinnende ring emoji

RINGE

Indlevér din ring i en af vores butikker, hvis den ændrer form - vi kan sandsynligvis hjælpe dig og rette den. Ringe kan forme sig efter din finger i brug – jo spinklere ringskinne jo mere kan den ændre form.

armbånd emoji

ARMBÅND

Indlevér dit Carré armbånd i en af vores butikker, hvis det ændrer form eller knækker - vi kan sandsynligvis hjælpe dig og rette det. Armringe kan forme sig efter dit håndled i brug og armbånd kan knække ved daglig brugsslitage.

to ringe der hænger sammen emoji

KÆDER

Være opmærksom på at dine kæder ikke hænger fast i dit hår, knapper og tøj. Et pludseligt træk kan få dem til at knække. Uanset hvor godt de er lavet, er leddene små og spinkle.

lås emoji

LÅSE

Tjek låsene på dine kæder og fatningerne på dine ædelstenssmykker med jævne mellemrum. Hvis en lås eller ædelsten sidder løst, kan du indlevere smykket i en af vores butikker og få en vurdering.

Opbevaring emoji

OPBEVARING

Opbevar dit Carré smykke i den medfølgende Carré æske når du ikke har det på. Således holder du dit smykke beskyttet og smukt længere.

smilende kvinde med lange guldbelagte øreringe fra carré med lilla tanzanit ædelsten.

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE I GULDBELAGT SØLV

Guld swatch

Dit smykke i guldbelagt sølv indeholder 92,5% rent sølv. Resten er bindemetaller. Dit Carré smykke er garanteret nikkelfrit.

Dit guldbelagte smykke har fået en overfladebehandling, som vil slides over tid. Slid afhænger blandt andet af hyppigheden af brug, syre i din hud og opbevaring af dit smykke.

Dit guldbelagte smykke kan blive genforgyldt, når det er blevet slidt. Dette er en service, vi kan hjælpe dig med. Henvend dig i én af vores butikker, hvor vi vil gøre vores bedste, for at gøre dit smykke så smukt som nyt igen.

kvindehånd med denim baggrund med store sølvsmykker til mænd fra carré.

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE I STERLING SØLV

sølv swatch

Dit smykke i sterling sølv indeholder 92,5% rent sølv. Resten er bindemetaller. Dit Carré smykke er garanteret nikkelfrit.

Dit sølvsmykke oxiderer naturligt med tiden, hvilket ses ved at overfladen bliver sort. Dette kan fjernes med en særlig pudseklud til smykker, der kan findes hos de fleste guldsmede. Du kan også indlevere smykket i en af vores butikker, hvor vi kan pudse smykket for dig.

Dit sølvsmykke kan med tiden blive beskidt af fedt og snavs. Det er særligt i hulninger eller omkring ædelstenen at det kan sætte sig. Du kan fjerne fedt og snavs med lidt varmt vand, sæbe og en tandbørste. Får du brug for en mere grundig rensning af dit smykke kan vi tilbyde denne service – henvend dig i én af vores butikker, hvor vi vil forsøge at hjælpe dig.

Har dit sølvsmykke fået en overfladebehandling som en oxidering, vil denne slides af over tid. Oxideringen er en kunstig ældning af dit smykke, og slides naturligt af når smykket er i brug. Slid afhænger blandt andet af håndvask, syre i din hud og opbevaring af dit smykke i fugtige omgivelser. Dit oxiderede smykke kan blive genoxideret når det slides. Dette er en service vi kan hjælpe dig med. Henvend dig i én af vores butikker, hvor vi vil gøre vores bedste for at gøre dit smykke så smukt som nyt igen.

Kvinde med guld smykker i 10-karat guld fra carré. Hun bærer ringe med grønne sten, perlehalskæder og en lang perleørering.

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE I 9 & 10 KARAT GULD

10-karat guld swatch

Dit smykke i 10 karat guld indeholder 41,7% rent guld. Og dit smykke i 9 karat guld indeholder 37,5 % rent guld. Resten er sølv og bindemetaller. Dit Carré smykke er garanteret nikkelfrit.

Dit guldsmykke kan med tiden blive beskidt af fedt og snavs. Det er særligt i hulninger eller omkring ædelstenen at det kan sætte sig. Du kan fjerne fedt og snavs med lidt varmt vand, sæbe og en tandbørste. Får du brug for en mere grundig rensning af dit smykke kan vi tilbyde denne service – henvend dig i én af vores butikker, hvor vi vil forsøge at hjælpe dig.

Du bør tjekke fatningerne på dit guldsmykke jævnligt. Når du bruger dit smykke bliver det udsat for almindeligt slid og stød. Det kan få ædelstenene til at blive løse. Bliver din ædelsten løs kan vi tilbyde at vores guldsmed sætter den fast igen.

Dit 9 eller 10 karat smykke – særligt hvis det er en ring eller et armbånd – kan komme ud af form. Dette forekommer som en del af det almindelige brugsslid på dit smykke. Vi kan tilbyde at rette dit smykke ud igen – henvend dig i én af vore butikker, hvor vi vil forsøge at hjælpe dig.

Guldsmykker fra carré. En halskæde med pink turmalin, en bogstavshalskæde med bogstavet M og en halskæde med stor barok ferskvandsperle

PLEJE AF DEN ENKELTE ÆDELSTEN

Hver ædelsten er helt unik og kræver sin egen pleje. Hvis du har spørgsmål om plejen til den enkelte ædelsten, kan du tjekke inde i vores ældelstensleksikon, hvor vi har beskrevet hvordan du rengører dit smykke med den enkelte ædelsten. Her finder du også historien, gemmologien og symbolikken bag hver enkelt ædelsten vi arbejder med.

Find ædelstenspleje i vores store ædelstensleksikon.