Pink Safir
Egenskaber

Safir er en ædelsten der opstår af det kostbare mineral, korund. Når korund er rødt betegnes det som Rubin, imens alle andre farver betegnes som Safir. Ædelstenens navn stammer fra det Græske ord for blå, ”sapheiros”.

Shop alle smykker med Safir her.

Fødselssten

Safir er september måneds fødselssten. At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol.

Symbolik

Safir er ædelsten for loyalitet, kærlighed, visdom og sindsro. Dette gør også Safiren til en oplagt gave til en, du holder af, eller til dig selv som et tegn på selvkærlighed og sindsro.

Bryllupsdag

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med Safir gives i gave på 5. og 15. bryllupsdag.

Historie

En af de mest kendte safirer sidder i Prinsesse Dianas forlovelsesring. I dag tilhører ringen Hertuginde Kate, der fik den da hun forlovede sig med Prins William.

Gemmologi

Safir opstår af mineralet korund. Når korund er rødt, betegnes det som Rubin imens alle andre farver betegnes som Safir. Den udvindes blandt andet i Thailand, Australien, Kina, Kenya, Tanzania, Nigeria, Sri Lanka og USA. Dens farve bestemmes af de temperaturer og grundstoffer der påvirker ædelstenen når den dannes under jorden. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Safir ligger på 9 på Mohs Hårdhedsskala, hvilket betyder at Safir er en relativt hård ædelsten.