Billede af en cabochonslebet Amazonit og en rå amazonit ædelsten på beige baggrund

AMAZONIT

En cabochonslebet amazonit ædelsten i kvaliteten Peru Amazonit

Energi & selvstændighed

Amazonit er en ædelsten med mælkede indeslutninger, og fåes i flere varianter, herunder Peru Amazonit, der er kendetegnet ved en dybere turkis farve end den almindelige Amazonit. Dens navn er ikke relateret til dens findested, men beskriver dens skønne farve.

tre 10 karat guld vedhæng fra Carré. Vedhæng med lyserød turmalin, vedhæng med stor rund blå Amazonit og vedhæng med diamant

SYMBOLIK

Amazonit symboliserer håb, sandhed, mod, kommunikation og klarhed. Den siges at være god imod bekymrer og menes at fylde dens bærer med en indre ro.

Lær mere om symbolik i vores store ædelstensleksikon

kvinde med guldbelagte øreringe fra Carré. Øreringen er formet som en blomst og er sat med lyseblå sten - Amazonit ædelstenen og Prasiolit

SPIRITUALITET

Amazonitten er også ofte kaldet ædelstenen for mod og sandhed, da den angiveligt giver sin bærer modet til at søge dybere ind i selvet og opdage ens egne sandheder og integritet. Amazonitten er også tilknyttet penge, held og general success, og siges også at have en beroligende effekt på nervesystemet.

Amazonitten er forbundet til hals-chakraet og hjerte-chakraet. Hals-chakraet er centret for kommunikation og udtrykkelse – her kan amazonitten hjælpe sin bærer med at tale sandheden samt give klar kommuniktion. Ædelstenens forbindelse til hjerte-chakraet giver god energi til selv-kærlighed og integritet.

10 karat guld vedhæng med store sten fra Carré. Vedhængene er sat med Amazonit, Labradorit, solsten, månesten og lemon kvarts

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED AMAZONIT

Amazonitten er en relativ blød ædelsten, og kan holde sig smuk i dit smykke i mange år med den rette pleje. Hold generelt din Amazonit ædelsten tør og væk fra for meget vand, da dette kan ødelægge stenen – tag derfor dine Amazonit smykker af når du skal svømme, i bad eller andre aktivteter, hvor du udsætter smykkerne for vand.

For at rengøre dit smykke med Amazonit, kan du bruge lunt vand, mild sæbe og en blød børste eller klud til at rense om stenen. Rens efter med rent vand, og tør ædelstenen af med tør, blød klud.

Husk, at du altid kan få rengjort dit Carré smykke professionelt hos din Carré butik.

Kvinde med guldbelagte øreringe fra carré. Øreringen er sat med en rund blå sten amazonit og en facetslebet blå topas

AMAZONITTENS GEMMOLOGI

Amazonit er en feldspat ædelsten og er dermed i familie med f.eks. Månesten og Labradorit. Denne opakke ædelsten findes i blå-grønne nuancer og ses ofte med hvide indeslutninger, der løber igennem den. Amazonit måler 6-6.5 på Mohs Hårdhedsskala og udvindes i Brasilien, Madagaskar, Rusland, Namibia og USA.

Billede af en cabochonslebet Turkis og en rå turkis ædelsten på usynlig baggrund

TURKIS

Venskab & positivitet

Billede af en facetslebet Blå topas og en rå blå topas ædelsten på usynlig baggrund

BLÅ TOPAS

Kærlighed & kommunikation

Billede af en facetslebet prasiolit og en rå prasiolit ædelsten på usynlig baggrund

PRASIOLIT

Intuition & vækst

Billede af en facetslebet akvamarin og en rå akvamarin ædelsten på usynlig baggrund

AKVAMARIN

Intellekt & klarsyn