Akvamarin
Hvad er Akvamarin?

Akvamarinen er en ædelsten. Dens navn er opstået fra de latinske ord for vand og hav. Akvamarinen findes i blå og blågrønne nuancer, imens gennemsigtigheden af ædelstenen kan variere fra krystalklar til helt uigennemsigtig. Akvamarinen kan også tilegne sig en smuk mælket blå farve.

Shop alle smykker med Akvamarin her.

Fødselssten

Akvamarin er fødselssten for marts. At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol.

Find din fødselssten

Symbolik

Akvamarinens er ædelsten for intellekt, klarsyn og opmærksomhed. Det siges at Akvamarin kan højne intuitionen og har en beroligende kvalitet - den perfekte ædelsten når du skal holde hovedet koldt.

Spiritualitet

Akvamarinens spirituelle kvaliteter inkluderer; Opmærksomhed, klarsyn, skærpet intellekt og højnet intuition. Denne ædelsten er en særlig god følgesvend, da den siges at have en beroligende kvalitet, der giver plads til selvudfoldelse og kan reducere stress.

Bryllupsdag

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med akvamarin gives i gave på 16. og 19. bryllupsdag.

Find din bryllupsdag her.

Legende

I gamle Græske legender bliver det fortalt, at akvamarinen stammer fra
sirenernes skattekiste. Arkæologer har ofte fundet akvamarinen hugget ind i statuer af Poseidon, Havets Gud. Man troede at den blå ædelsten ville beskytte sømænd på deres rejser, og ifølge nogle legender, ville disse beskyttende kræfter være stærkest når ædelstenen den var i vand.

Gemmologi

Akvamarin er en del af Beryl familien, ligesom Smaragd og Morganit. Akvamarinen adskiller sig fra disse grundet jern i dens kemiske sammensætning, der giver Akvamarinens dens klare, blå farve. Ædelstenen findes primært i Afrika og Brasilien, men kan blandt andet også findes i Australien, Kina, Myanmar, Pakistan, USA og Sri Lanka.

Når man måler en stens hårdhed, anvendes Mohs’ Hårdheds skala – denne måler hårdheden fra 1-10, hvor 10 er det højeste. Akvamarin har en hårdhed på 7,5, hvilket gør den til en relativt hård ædelsten.