Billede af en rå og en facetslebet akvamarin ædelsten på en beige baggrund

AKVAMARIN

En cabochonslebet akvamarin ædelsten

Intellekt & klarsyn

Akvamarinen er en beryl-ædelsten i blå-og blågrønne farver, hvorfor dens navn er opstået fra de latinske ord for vand og hav. Gennemsigtigheden af ædelstenen kan variere fra krystalklar til helt uigennemsigtig. Akvamarinen kan også tilegne sig en smuk mælket blå farve.

kvinde med 10-karat øreringe fra Carré. Kvinden bærer to 10-karat hoops med charms med kæder og en blå sten

FØDSELSSTEN

Akvamarin er marts' fødselssten. Hver måned har sin helt egen fødselssten, hvilket gør et smykke sat med en fødselssten til en personlig og betænksom gave.

At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol

Find din fødselssten her

To 10-karat vedhæng fra Carré - det ene er et blåt vedhæng med en akvamarin ædelsten, og nummer to er et bogstavsvedhæng med diamanter og bogstavet G

SYMBOLIK

Akvamarinen symboliserer intellekt, klarsyn og opmærksomhed. Det siges at Akvamarin kan højne intuitionen og har en beroligende kvalitet - den perfekte ædelsten når du skal holde hovedet koldt.

To hjertevedhæng fra Carré i solidt guld. Begge har et ædelstenshjerte til halskæder og er sat med en diamant.

SPIRITUALITET

Akvamarinen er ofte betegnet som stenen for mod og forberedelse, og menes at bringe balance og orden hos sin bærer. Ædelstenen har også en energibringende kvalitet, der siges at bringe harmoni og balance samt reducerer angst. Da Akvamarinen også højner intuitionen, er det en fantastisk sten til meditation.

Kvinde med smykker fra Carré i solidt guld. Hun bærer et bogstavsvedhæng med bogstavet h og diamanter samt hoops med en akvamarin ædelsten charm

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED AKVAMARIN

Akvamarinen er en 7,5 på Mohs’ Hårdhedsskala, hvilket gør den til en relativt hård ædelsten, der kan holde til en del. Ædelstenens farve vil ikke falme, når den bliver udsat for kraftigt lys, men undgå store, pludselige temperaturskift, da
dette kan forsage revner i akvamarinen. Rens din ædelsten med lunt sæbevand, eller få den professionelt renset med ultralyd hos Carré.

to ringe i 10-karat guld fra Carré. Den ene har en cabochonslebet akvamarin ædelsten og nummer to har en pink safir

BRYLLUPSDAG SYMBOLIK

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med Akvamarin gives i gave på 16. og 19. bryllupsdag. Akvamarinen siges også at øge kommunikationen mellem to parter, hvilket gør gaven ekstra betydningsfuld for dig og din partner.

Find din bryllupsdag her

et par hoops med charms i 10-karat solidt guld fra carré. Begge charms er sat med en facetslebet akvamarin ædelsten

LEGENDER OM AKVAMARINEN

I gamle Græske legender bliver det fortalt, at akvamarinen stammer fra sirenernes skattekiste. Arkæologer har ofte fundet akvamarinen hugget ind i statuer af Poseidon, Havets Gud. Man troede at den blå ædelsten ville beskytte sømænd på deres rejser, og ifølge nogle legender, ville disse beskyttende kræfter være stærkest når ædelstenen den var i vand.

Kvinde i sort blazer med 10-karat solide guld smykker fra Carré sat med Akvamarin ædelstenen. Vedhæng i guld med rund blå ædelsten og hoops med rund blå ædelsten.

AKVAMARINENS GEMMOLOGI

Akvamarin er en del af Beryl familien, ligesom Smaragd og Morganit. Akvamarinen adskiller sig fra disse grundet jern i dens kemiske sammensætning, der giver Akvamarinens dens klare, blå farve. Ædelstenen findes primært i Afrika og Brasilien, men kan blandt andet også findes i Australien, Kina, Myanmar, Pakistan, USA og Sri Lanka.

Når man måler en stens hårdhed, anvendes Mohs’ Hårdheds skala – denne måler hårdheden fra 1-10, hvor 10 er det højeste. Akvamarin har en hårdhed på 7,5, hvilket gør den til en relativt hård ædelsten.

Billede af en brilliantslebet diamant og en rå diamant ædelsten på usynlig baggrund

DIAMANT

Styrke, uovervindelighed & velstand

Billede af en facetslebet Grøn agat og en rå grøn agat ædelsten på usynlig baggrund

GRØN AGAT

Harmoni & beskyttelse

Billede af en ovalslebet pink opal og en rå pink opal ædelsten på usynlig baggrund

OPAL

Kreativitet, frihed & kærlighed

Billede af en facetslebet Peridot og en rå peridot ædelsten på usynlig baggrund

PERIDOT

Nye begyndelser, intuition & helbred

$(document).ready(function() { $('body').on('click', '[name="checkout"], [name="goto_pp"], [name="goto_gc"]', function() { if ($('#agree').is(':checked')) { $(this).submit(); } else { alert("You must agree with the terms and conditions of sales to check out."); return false; } }); });