Aventurin
Egenskaber
Aventurin er en unik ædelsten, tildelt skønne toner af grøn. Uanset hvilken slibning denne ædelsten gives, vil dens reflekterende indeslutninger sikre, at ædelsten altid glimter når lyset rammer dens overflade. Da Venetianske glasmagere ved et tilfælde lavede et smukt stykke glas, der lignede overfladen på denne ædelsten, fik den navnet aventurin, fra det italienske "a ventura", hvilket betyder "ved et tilfælde". Læs videre, hvis du vil vide mere om den fantastiske aventurin!

♡ Shiri


Spiritualitet
De spirituelle kvaliteter for aventurinen inkluderer: Beslutsomhed, muligheder, overflod og held. Den fine aventurin siges at være en ædelsten for lederskab og selvsikkerhed, hvilket gør den ideel til at hjælpe med at gribe nye muligheder. Denne ædelsten beskrives ofte som eftertragtet og lykkebringende, da den bliver sat i forbindelse med rigdom. Aventurinen siges også at fremme kreativitet og velvære.

Legende
Ifølge folkesagn, er aventurinen længe blevet betragtet som en særligt lykkebringende ædelsten. Det er endda blevet fortalt, at det skulle bringe held at købe sin lotteri seddel med en aventurin i venstre lomme.

Gemmologi
Aventurin er en del af kvarts familien og består hovedsageligt af silikone og oxygen. Den varierer i farver fra medium til mørkegrøn, der forsages af indeslutninger af fuchsit i ædelstenen. Aventurinen viser en metallisk glitrende effekt, der er blevet navngivet aventurescence, netop efter ædelstenen selv. Sammen med resten af kvarts familien bliver aventurin kategoriseret på 7 i følge Mohs hårdhedsskala. Aventurin kan udvindes i Brasilien, Indien, Rusland, USA, Japan, Tanzania og Grønland.


Namaste