Billede af en facetslebet Grøn agat og en rå grøn agat ædelsten på beige baggrund

HVAD ER GRØN AGAT?

Facetsleben grøn agat

Harmoni & beskyttelse

Agaten fik sit navn efter floden Achates i Sicilien, der nu er kendt som Dirillo floden. Agat findes i mange farver og har ofte fantastiske bånd løbende igennem stenen.

Guldbelagt ring fra carré med grøn sten. Ringskinnen har et sildebensmønster og er sat med en grøn agat

FØDSELSSTEN

Grøn Agat er majs fødselssten. Hver måned har sin helt egen fødselssten, hvilket gør et smykke sat med en fødselssten til en personlig og betænksom gave.

At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol

Find din fødselssten her

Ung mand med guldbelagte smykker fra Carré. Øreringen har sort agat, grøn agat og lilla ametyst. Halskæden er et kors med grønne ædelsten, malakit

SYMBOLIK

Agat er ædelsten for harmoni, helbred, beskyttelse og koncentration. Den grønne agat siges at fremme godt helbred og skabe balance i både krop og sind. Agaten menes også at være en stabiliserende ædelsten der hjælper dig med at bevare roen i stressede situationer.

kvinde med sølv hoops fra carré i creol stil med en charm med tre grønne sten. Den grønne sten er en grøn agat

SPIRITUALITET

Grøn Agats spirituelle egenskaber siges at hjælpe dig med at finde en mere balanceret livsstil og fleksibilitet mellem dit mentale og fysiske helbred. Ædelstenen siges også at øge forbindelsen mellem sind, krop og sjæl, for at harmonisere og skabe balance i din hverdag.

Kvinde med lange boheme stil øreringe fra Carré i guldbelagt sølv. Øreringen er sat med tre rækker af ædelsten med turkis, grøn agat og en stor labradorit dråbe

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED GRØN AGAT

For bedst at passe på dit smykke med Grøn Agat, burde du holde stenen fra direkte
sollys i længere perioder, da dette kan falme farven på ædelstenen. Undgå også kraftig varme omkring Agater, da dette også kan falme farven eller give brud i stenen.

Vask dit smykke med Grøn Agat i lunt vand med en mild sæbe, og børst med en blød børste. Du kan også få dit Smykke renset professionelt hos din Carré butik i en
ultralydsmaskine.

tre guldbelagte ringe med grønne sten fra carré. Ringene er sat med grøn agat ædelsten i forskellige slibninger

LEGENDE

I det gamle Kina, blev agaten regnet for at være en særligt lykkebringende ædelsten. På kinesisk hedder agaten ”Ma Nao”, hvilket betyder ”hestehjerne”, da man mente at agaten stammede fra hjernen af en forstenet hest.

Kvinde med guldbelagte smykker fra Carrés midnight kollektion.

GRØN AGATS HISTORIE

I løbet af renæssancen i Europa blev det, i blandt kongelige, populært at samle på udsøgte skåle skåret af stykker af agat. I den lille tyske by Idar Oberstein udvandt man agat indtil 1800-tallet, og byen er stadig kendt for at udforme exceptionelt smukke udskæringer af ædelstenen.

Kvinde med sølv ringe med grønne sten fra carré. Ringene er sat med grøn agat ædelstenen i forskellige slibninger

GRØN AGATS GEMMOLOGI

Agat består af skiftende lag af kalcedon, der fremstår som bånd af forskellige farver. Kalcedon er dannet af mikroskopiske kvarts krystaller, hvilket gør agaten til en del af kvarts familien. Tynde skiver af agat kan få nogle lag til at fremstå gennemskinnelige, men generelt vil andre slibninger få ædelsten til at fremstå næsten uigennemsigtig. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Agat ligger på 7 på Mohs Hårdhedsskala.

billede af en rund ferskvandsperle og en østersskal på en usynlig baggrund

PERLE

Ærlighed, integritet & sandhed

Billede af en cabochonslebet Turkis og en rå turkis ædelsten på usynlig baggrund

TURKIS

Venskab, kærlighed & positivitet

Billede af en facetslebet akvamarin og en rå akvamarin ædelsten på usynlig baggrund

AKVAMARIN

Intellekt, opmærksomhed & klarsyn

Billede af en brilliantslebet diamant og en rå diamant ædelsten på usynlig baggrund

DIAMANT

Styrke & uovervindelighed

$(document).ready(function() { $('body').on('click', '[name="checkout"], [name="goto_pp"], [name="goto_gc"]', function() { if ($('#agree').is(':checked')) { $(this).submit(); } else { alert("You must agree with the terms and conditions of sales to check out."); return false; } }); });