Et billede af en rå perle og en østers på en beige baggrund

ALT OM PERLER

en rund ferskvandsperle

Ærlighed & integritet

Perlen er muligvis den mest elskede ædelsten i menneskets historie. Den skabes af muslinger i floder og havet - den eneste ædelsten skabt af et levende dyr, sammen med koralen. Perler findes i adskillige former, størrelser og farver, som du kan lære mere om her.

Kvinde med guldbelagte smykker fra Carré. Hun bærer en twist hoop i creol stil med en stor perle charm til hoops.

JUNIS FØDSELSSTEN

Perlen er junis fødselssten sammen med Månesten, og er derfor fødselsstenen for stjernetegnene tvillingerne og krebsen. Hver måned har sin helt egen fødselssten, hvilket gør et smykke sat med en fødselssten til en personlig og betænksom gave.

At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol

Find din fødselssten her

Et par lange guldbelagte øreringe fra Carré. Øreringene har ferskvandsperler og en grøn sten. Stenen hedder en prasiolit.

SYMBOLIK - PERLEN

Perle er ædelsten for ærlighed og renhed. Perlen har fokus på integritet, oprigtighed og sandhed. Den har igennem tiden også været symbol på overflod og luksus.

Guldbelagte øreringe med store perler fra carré. Øreringen har fire ferskvandsperler og er sat med en grøn ametyst/prasiolit i midten.

PERLENS SPIRITUELLE KRÆFTER

Perlen adskiller sig fra andre krystaller, men selvom perlen ikke er et ’ægte’ mineral, bliver den stadig anerkendt som at have de samme metafysiske egenskaber som andre ædelstene.

Perlen er kendt som en healing ædelsten, der guider bæreren til indre visdom og giver en fysisk balance til sin bærer. Perlen siges også at absorbere negativ energi samt beskytter din aura og dermed justerer din chakra med det tredje øje for at øge intuition og klarhed.

Kvinde i hvid skjorte med guldbelagte smykker fra Carré. Kvinden bærer Mira sæt med vedhæng med perle og øreringe med perle og blå topas, samt en stor tyk fishbone hoop og en figaro kæde

SÅDAN PASSER DU PÅ PERLESMYKKER

Perler og perlesmykker kræver forsigtig pleje. Undgå direkte sollys og høj fugtighed i længere perioder. Perler trives bedst når de bæres ofte, da hudens naturlige olier hjælper til at vedligeholde perlens glans. Når du skal rengøre dine perlesmykker, så puds forsigtigt perlen med en blød klud, for at vedligeholde deres metafysiske egenskaber og perlens naturlige glans. Husk, at du også kan få dine smykker renset professionelt hos Carré.

To guldbelagte ringe fra Carré. Den ene er en tynd ring med en ferskvandsperle, og den anden er en chunky ring fra Pasha.

HVORDAN DANNES EN PERLE?

I naturen dannes en perle når et fremmedlegeme så som et sandkorn eller et lille dyr sniger sig ind i muslingen og den begynder at dække den med utallige lag af perlemor, for at beskytte sig selv.

Stort guldbelagt perlevedhæng fra Carré. Ferskvandsperlen er barok og er sat på en garland kæde.

KULTIVERING AF PERLER

"Kultur perle" er et udtryk for at en perle er dyrket - men ganske ægte. Næsten alle perler på markedet i dag er kultur perler, der dyrkes på perlefarme. De dyrkes ved at indsætte fremmedlegemer/implantater i muslingernes væv. Muslingerne placeres tilbage i vandet hvor de vil dække implantaterne med utallige lag af perlemor. Perlerne kan høstes 6-18 måneder senere.

Guldbelagte perlesmykker fra carré. Der er blomsterformede øreringe med perle, blomster formet vedhæng med perle og store hoops med perle samt en perlehalskæde med ferskvandsperler

HVAD ER FORESKELLEN PÅ FERSKVANDS- OG SALTVANDSPERLER

Som navnene antyder er forskellen på ferskvands- og saltvandsperler miljøet og typen af musling de dyrkes i. Begge typer perler kultiveres og kan have alle former. Saltvandsperler er ofte dyrere da de tager længere tid at dyrke. Hos Carré bruger vi altid ægte ferskvandsperler.

Sølv perleøreringe fra Carré. To store ferskvandsperler på en krog lukning i øreringen

PERLENS FORMER

Perler findes i alle former. Blandt de mest populære former er:

Rund: Perfekt kugleformet perle

Oval: Aflang perle.

Dråbe: Pære/tåreformet perle.

Barok: Assymetrisk/ujævn perle.

Guldbelagt perlehalskæde med rå ferskvandsperler af typen Keshi.

KESHI PERLER

Keshi perler består af 100% perlemor og har ikke en kunstigt indsat kerne, ligesom andre kulturperler. Keshi perlen opstår naturligt i muslingens væv når man kultiverer perler i andre former. Keshi perlen kendetegnes ved dens flade, barokke form der kan minde lidt om cornflakes.

Kvinde med guldsmykker med perler fra Carré. En perleørering og en ring med stor perle af arten Mabe

MABE PERLER

Mabe perlen en perle der dannes på indersiden af muslingens skal, hvor andre perler dannes i muslingens væv. Mabe Perler har derfor altid en flad bagside.

Guldbelagt korsvedhæng med perler fra Carré. Vedhænget med perlekors sidder på en wave halskæde.

PERLEN IGENNEM HISTORIEN

Man kan datere brugen af perler flere tusind år tilbage i tiden, båret som symbol på luksus og rigdom. Den egyptiske dronning Kleopatra skulle angiveligt have opløst en stor perle ned i et glas vin, blot for at demonstrere hendes rigdom. Perlen har været elsket af en lang række ikoniske kvinder som Marie Antoinette, Elizabeth Taylor, Jackie Kennedy og Coco Chanel.

Billede af en facetslebet Grøn agat og en rå grøn agat ædelsten på usynlig baggrund

GRØN AGAT

Harmoni, helbred & beskyttelse

Billede af en cabochonslebet månesten og en rå månesten ædelsten på usynlig baggrund

MÅNESTEN

Moderskab & omsorg

Billede af en facetslebet Peridot og en rå peridot ædelsten på usynlig baggrund

PERIDOT

Nye begyndelser & intuition

Billede af en facetslebet Citrin og en rå citrin ædelsten på usynlig baggrund

CITRIN

Motivation, vækst & succes

$(document).ready(function() { $('body').on('click', '[name="checkout"], [name="goto_pp"], [name="goto_gc"]', function() { if ($('#agree').is(':checked')) { $(this).submit(); } else { alert("You must agree with the terms and conditions of sales to check out."); return false; } }); });