Koral
Hvad er Koral?

Koraller findes i havet og består af skelettet fra små koralpolypper, der er bittesmå dyr. Dens naturlige overflade er mat, men kan poleres til de smukkeste ædelsten med en glasagtig glans. Læs videre, hvis du vil vide mere om Koral!

Symbolik

Koral symboliserer fællesskab, beskyttelse, kærlighed og balance. Den siges også at inspirere kreativitet og fantasi.

Legende

Korallen er ofte blevet forbundet med beskyttelse. I det gamle Egypten lagde man den i grave, for at beskytte de døde mod onde ånder. Romerne brugte den også som beskyttende talisman til kvinder og børn.

Gemmologi

Koralstilke består af calcium og hornmateriale, der dannes af kolonier af bittesmå dyr, kaldet koral polypper. Hver polyp sidder i hver deres hul i korallen og er forbundet af deres fælles hud, der omslutter korallen. Den koral, der bruges som ædelsten, er skelettet der er efterladt af koral polypkolonien. Den findes typisk i fine farver af sort, blå, rød, gul og hvid. Koral findes i de varme have og særligt Italien har en stor koral industri. Eftertragtede koraller findes også i havene omkring Japan, Australien, Afrika, Malaysia og Hawaii. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Koral ligger på 3-4 på Mohs Hårdhedsskala.