Billede af en cabochonslebet opal og en rå opal ædelsten på beige baggrund

ALT OM OPAL

cabochonslebet opal ædelsten

Kreativitet & frihed

Opal er fødselssten for oktober og har sit navn fra ordet ”opalus”, hvilket betyder 'at se et farveskift'. Den hvide opal består tildels af vand, der er fanget inde i ædelstenen, hvilket skaber dens helt unikke farvespil. Den pink opal har ikke den samme reflekterende kvalitet, men er til gengæld blevet tildelt en cremet pink nuance.

Guldbelagte øreringe fra carré med lyserøde og grønne sten. De lyserøde sten er pink opal og de grønne er prasiolit.

OKTOBERS FØDSELSSTEN

Opal er oktobers fødselssten sammen med Turmalin og er også fødselsstenen for stjernetegnene vægten & skorpionen. Hver måned har sin helt egen fødselssten, hvilket gør et smykke sat med en fødselssten til en personlig og betænksom gave.

At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol

Find din fødselssten her

Kvinde med 10-karat smykker fra carré. Lange øreringe med lyserød opal sten.

SYMBOLIK

Opal er ædelsten for kreativitet, frihed, selvudfoldelse og kærlighed. Opal er derfor en ædelsten, der er perfekt til kreative udfoldelser. Opal siges også at være en kærlighedssten - især den Pink Opal siges at være en god for kærlighedsforhold.

Guldbelagte hoops og charms fra carré. Hoops i creolstil og sildebensmønster med lange kæder og en pink opal sten og en prasiolit ædelsten.

SPIRITUALITET

Opalen bliver oftest refereret til som en ædelsten til forstærkelse. I den metafysiske verden, agerer Opal som en prisme inden i auraen, der bringer det fulde spektrum af Lys Energi til systemet, der beroliger og renser den følsomme krop og booster glæden ved den jordlige eksistens.

Alt efter hvilken farve Opal du bærer, er den forbundet til forskellige chakraer. Vores favorit, Pink Opal, har kærlige og blide vibrationer, der er forbundet til hjerte-chakraet, og fremmer fred og følelsesmæssig healing.

kvinde med 10-karat guld smykker fra carré. Hoops med flettet mønster og en akvamarin ædelsten og en ørestik med pink opal og turmalin

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED OPAL

En opal er en mellemhård ædelsten, og er også meget porøs og suger vand. Derfor må du aldrig lægge dine smykker med Opal i blød, da dette kan ødelægge ædelstenen. Når du skal rengøre dine smykker med opal, så brug en mild sæbe i lunt vand og tør af med en blød klud.

Husk, at du også kan få dine smykker renset professionelt hos Carré.

guldbelagt kæde fra Carré med to vedhæng med månesten og pink opal

HISTORIE

Ifølge folkesagn og legender, blev opalen anset for at have mange forskellige mystiske egenskaber. I det gamle Grækenland troede man at opalen gav overnaturlige kræfter som fremsyn og beskyttelse mod sygdomme, imens man i det gamle Rom brugte opalen som et symbol på håb og kærlighed. I Arabisk kultur, mente man at opalen var opstået ved lynnedslag.

tre 10-karat guld ringe med runde sten fra carré. Ringene er sat med grøn chrysopras, grå labradorit og pink opal

BRYLLUPSDAGSGAVEN

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med opal gives i gave på 14. bryllupsdag, der også kaldes et Elfenbensbryllup. Opalens symbolik og fortælling om kærlighed og forstærkelse af følelser gør et smykke sat med opal til en ekstra betænksom gave til din bryllupsdag.

Find din bryllupsdagsgave her

to guldbelagte hoops i creol stil fra carré. Lange charm øreringe med kæder og lyserøde sten

OPALENS GEMMOLOGI

Opal findes i mange farver. Dens farve bestemmes af de temperaturer og grundstoffer der påvirker ædelstenen når den dannes under jorden. Opal kan også have regnbuefarvede reflekser. Dette skyldes vand indkapslet i bittesmå hulrum inden i ædelstenen. Sådanne opaler består af ca. 20% vand. Opalen udvindes hovedsageligt i Australien men findes blandt andet også i Brasilien, USA og Mexico. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Opal ligger imellem 5 og 6.5 på Mohs Hårdhedsskala.

Billede af en facetslebet Blå topas og en rå blå topas ædelsten på usynlig baggrund

BLÅ TOPAS

Kærlighed & kommunikation

Billede af en cabochonslebet Turkis og en rå turkis ædelsten på usynlig baggrund

TURKIS

Venskab, positivitet & kærlighed

Billede af en facetslebet ametyst og en rå ametyst ædelsten på usynlig baggrund

AMETYST

Mod, meditation & spiritualitet

Billede af en facetslebet akvamarin og en rå akvamarin ædelsten på usynlig baggrund

AKVAMARIN

Intellekt, intuition & klarsyn