Billede af en facetslebet peridot og en rå peridot ædelsten på beige baggrund

HVAD ER PERIDOT?

peridot ædelsten i facetslibning

Nye begyndelser & helbred

Peridot er en grøn ædelsten med en gylden undertone. Peridotens navn er Fransk, men stammer fra det Arabiske ”faridat”, hvilket betyder ædelsten. Ædelstenen er altid blevet forbundet med solen og opstår oftest ved vulkansk aktivitet.

Guldbelagte hoops i creol stil med grønne sten fra Carré. De grønne sten er peridoter

AUGUSTS FØDSELSSTEN

Peridot er augusts fødselssten og er også fødselsstenen for stjernetegnene løven & jomfuen. Hver måned har sin helt egen fødselssten, hvilket gør et smykke sat med en fødselssten til en personlig og betænksom gave.

At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol

Find din fødselssten her

kvinde med sølv smykker fra Carré sat med grønne og blå sten. Hun bærer en dobbelt ørestik i sølv med peridot og  blå topas og en hoop med en grøn peridot charm og en sølv halskæde med grønne ædelsten.

SYMBOLIK

Peridot er ædelsten for nye begyndelser, helbred, intuition og velbehag. Peridot er derfor en fantastisk ædelsten til en, der starter et nyt kapitel.

Peridot er en god ”detox” ædelsten, i den forstand, at den siges at indeholde beroligende og afslappende energier, der lader dig give slip på negative følelser som jalousi og foragt. Peridot er også en passende ædelsten for helbredelse, udvikling og forandring.

Guldbelagt ring og øreringe fra carré med grønne sten. Den grønne sten er peridot

SPIRITUALITET

Peridot er også kendt som ædelstenen for medfølelse, og siges at bringe godt helbred, rolig søvn og fred i forhold ved at balancere følelserne og sindet. Peridot er forbundet til hjerte chakraen og siges at åbne dit hjerte for kærlighed, og rense ud for sårede følelser, angst og jalousi, mens den siges at hjælpe med at arbejde på at indrømme fejltagelser samt tilgive dig selv og andre for at komme sundt frem i livet.

Kvinde med guldbelagte øreringe med grønne sten og perler fra carré. Hun bærer en hoop i creol stil med en peridot charm, lange øreringe med ferskvandsperler og en ørering med peridot

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED PERIDOT

Peridoten er en relativt hård til mellemhård ædelsten, der måler 6.5-7 på Mohs’ hårdhedsskala, og er derfor også meget holdbar. Undgå hurtig opvarmning eller ujævne
temperaturer, og undgå at lade den komme i kontakt med syre, da dette kan få ædelstenen til at knække. Vask dit smykke med periodt i lunt vand med en mild sæbe, og børst forsigtigt med en blød børste. Husk, at du også kan få renset dit smykke hos din lokale Carré butik.

Sølv halskæde med grønne sten fra carré. Kæden hedder eiffel og er sat med grønne peridot ædelsten

HISTORIE

Udvinding af peridot kan spores helt tilbage til år 1500 f.Kr. For de gamle Egyptere, var peridoten kendt som ”solens ædelsten” og blev ofte brugt som perler. Angiveligt, skulle den Egyptiske Dronning Kleopatra også have holdt denne ædelsten særligt kær. Store mængder af peridot blev bragt til Europa under Korstogene og kan derfor findes i talrige religiøse objekter, imens smykker sat med peridot, blev særligt populære sent i 1800-tallet.

Kvinde med guldbelagte ringe fra carré med grønne sten. Den grønne sten er en peridot ædelsten

BRYLLUPSDAGSGAVEN

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med peridot gives i gave på 16. bryllupsdag, der også kaldes et Månebryllup. Peridotens symbolik og fortælling om medfølelse og fred i forhold gør et smykke sat med Peridot til en ekstra betænksom gave til din bryllupsdag.

Find din bryllupsdagsgave her

sølv ørestikker med grønne og blå sten fra carré. Dobbelt sølv ørestik med peridot og blå topas, ørestik med blå topas og en ørestik med peridot

PERIDOTENS GEMMOLOGI

Peridot opstår af mineralet olivin, der ofte opstår som resultat af vulkansk aktivitet. Den udvindes hovedsageligt i Vietnam, Kina, USA, på Zabargard i Egypten, Myanmar, Pakistan og Finland. Peridotens farve varierer fra lys gylden grøn til mørk grøn. Dens farve og bestemmes af de temperaturer og grundstoffer der påvirker ædelstenen når den dannes under jorden. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Peridot ligger på 6.5-7 på Mohs Hårdhedsskala.

Billede af en facetslebet safir og en rå safir ædelsten på usynlig baggrund

SAFIR

Visdom, kærlighed & loyalitet

Billede af en ovalslebet pink opal og en rå pink opal ædelsten på usynlig baggrund

OPAL

Kreativitet, kærlighed & frihed

Billede af en facetslebet Blå topas og en rå blå topas ædelsten på usynlig baggrund

BLÅ TOPAS

Kærlighed & kommunikation

Billede af en facetslebet ametyst og en rå ametyst ædelsten på usynlig baggrund

AMETYST

Mod, meditation & spiritualitet

$(document).ready(function() { $('body').on('click', '[name="checkout"], [name="goto_pp"], [name="goto_gc"]', function() { if ($('#agree').is(':checked')) { $(this).submit(); } else { alert("You must agree with the terms and conditions of sales to check out."); return false; } }); });