Billede af en facetslebet Rosa Kvarts og en rå Rosa Kvarts ædelsten på beige baggrund

Rosa Kvarts

en facetslebet rosa kvarts ædelsten

Kærlighed & velbehag

Rosa kvarts er den lyserøde varietet af Kvarts. Den findes i forskellige fine nuancer af sart lyserød og varierer i opacitet. Rosa Kvarts er altid blevet kendt som den ultimative kærlighedssten. 

Lange guldbelagte øreringe fra carré sat med en rosa kvarts ædelsten og en dråbe af labradorit

SYMBOLIK

Rosa Kvarts er ædelsten for kærlighed, romantik og velbehag. Den er kendt som den ultimative kærlighedssten og siges derfor at at styrke kærlighedsrelationer – både til andre og til dig selv. Dens milde og kærlige kvaliteter, gør den til den perfekte gave til én du holder af. Det siges også, at rosa kvarts har evnen til at rense for elektrisk stråling og negative energier.

Lær mere om symbolik i vores store ædelstensleksikon

Guldbelagte øreringe med rosa kvarts ædelstenen fra Carré

SPIRITUALITET

Rosa Kvarts er også kaldet en ædelsten for universal kærlighed. Angiveligt, siges Rosa Kvarts at rense og åbne hjertet for at fremme kærlighed, selvkærlighed, venskab og dyb indre healing for sin bærer.

Rosa Kvarts er forbundet til både hjerte-chakraet og til hals-chakraet. Forbindelsen til hjerte-chakraet siges at give bæreren mulighed for at føle stærkere niveauer af kærlighed, fred og accept. Forbindelsen til hals-chakraet giver bæreren mulighed for bedre, mere ærlig kommunikation og sige, hvad de føler.

Store guldbelagte øreringe fra carré sat med en rosa kvarts ædelsten og tre labradorit dråber

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED ROSA KVARTS

Rosa Kvarts er en mellemhård ædelsten, der er nem at holde smuk i mange år frem. Undgå at udsætte dit smykke med Rosa Kvarts for høj varme, da dette kan få farven til at falme og eventuelt danne revner i stenen.

For at rengøre dit smykke med Rosa Kvarts, kan du bruge lunt vand, mild sæbe og en blød børste eller klud til at rense om stenen.

Husk, at du altid kan få rengjort dit Carré smykke professionelt hos din Carré butik.

En kvinde med guldbelagte ringe fra Carré. Ringene er valentine ringe og sat med tre store ædelsten i rosa kvarts og månesten

BRYLLUPSDAGEN & ROSA KVARTS

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med Rosa Kvarts gives i gave på 5. bryllupsdag. Rosa Kvarts er tilmed et kærlighedssymbol, hvilket gør den til en oplagt gave på en årsdag.

Find gaven til din bryllupsdag her

Kvinde med guldbelagte halskæder med sten fra carré. Halskæderne er sat med solsten, rosa kvarts og en guldbelagt wave halskæde

HISTORISK BETYDNING

I Irak, tidligere kendt som Mesapotamien, har man fundet perler lavet af Rosa Kvarts, hvilket betyder at ædelstenen har været brugt i smykker helt tilbage til år 7000 f. Kr. Den blev antageligvis også brugt som en skønhedsædelsten af kvinder i det gamle Egypten, da man regnede den for at forebygge tegn på alderdom.

Kvinde med guldbelagte smykker fra carré. De lange øreringe er sat med rosa kvarts og labradorit

LEGENDER OM ROSA KVARTS

En legende fortæller at Adonis, Gudinden Afrodites elsker, blev angrebet af Krigens Gud, Ares. Da Afrodite fór til hans hjælp, skar hun sig på en tornebusk. Afrodite og Adonis' blod blev blandet og flød ned på en farveløs Kvarts, hvilket gav den en smuk rosa farve. Guden Zeus forbarmede sig over deres ulykke og besluttede at bringe Adonis tilbage til Afrodite i 6 måneder hvert år. Herefter blev Rosa Kvarts et symbol på genopvakt kærlighed.

Guldbelagt ring fra Carré med tre store rosa kvarts ædelsten

ROSA KVARTS' GEMMOLOGI

Rosa Kvarts er, som navnet indikerer, en Kvarts ædelsten. Kvarts er farveløs, men når den påvirkes af jordens elementer under dens dannelse kan den tage en lyserød farve. Når kvarts har taget en lyserød farve betegnes den som Rosa Kvarts. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Rosa Kvarts ligger på 7 på Mohs Hårdhedsskala. Rosa Kvarts udvindes ofte i Brasilien, Mozambique, Madagaskar, Sri Lanka og Myanmar.

Billede af en ovalslebet pink opal og en rå pink opal ædelsten på usynlig baggrund

OPAL

Kreativitet, kærlighed & frihed

Billede af en cabochonslebet månesten og en rå månesten ædelsten på usynlig baggrund

MÅNESTEN

Moderskab & omsorg

Billede af en facetslebet prasiolit og en rå prasiolit ædelsten på usynlig baggrund

PRASIOLIT

Intuition, motivation & vækst

billede af en rund ferskvandsperle og en østersskal på en usynlig baggrund

PERLE

Ærlighed & integritet