Rosa Kvarts
Hvad er Rosa Kvarts?

Rosa kvarts er den lyserøde varietet af Kvarts. Den findes i forskellige fine nuancer af sart lyserød og varierer i opacitet. Rosa Kvarts er altid blevet kendt som den ultimative kærlighedssten. 

Shop alle smykker med Rosa Kvarts her.

Symbolik

Rosa Kvarts er ædelsten for kærlighed, romantik og velbehag. Den er kendt som den ultimative kærlighedssten og siges derfor at at styrke kærlighedsrelationer – både til andre og til dig selv. Dens milde og kærlige kvaliteter, gør den til den perfekte gave til én du holder af. Det siges også, at rosa kvarts har evnen til at rense for elektrisk stråling og negative energier.

Bryllupsdag

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med Rosa Kvarts gives i gave på 5. bryllupsdag. Rosa Kvarts er tilmed et kærlighedssymbol, hvilket gør den til en oplagt gave på en årsdag.

Find gaven til din bryllupsdag her

Rosa Kvarts gennem tiden

I Irak, tidligere kendt som Mesapotamien, har man fundet perler lavet af Rosa Kvarts, hvilket betyder at ædelstenen har været brugt i smykker helt tilbage til år 7000 f. Kr. Den blev antageligvis også brugt som en skønhedsædelsten af kvinder i det gamle Egypten, da man regnede den for at forebygge tegn på alderdom.

Legender om Rosa Kvarts

En legende fortæller at Adonis, Gudinden Afrodites elsker, blev angrebet af Krigens Gud, Ares. Da Afrodite fór til hans hjælp, skar hun sig på en tornebusk. Afrodite og Adonis' blod blev blandet og flød ned på en farveløs Kvarts, hvilket gav den en smuk rosa farve. Guden Zeus forbarmede sig over deres ulykke og besluttede at bringe Adonis tilbage til Afrodite i 6 måneder hvert år. Herefter blev Rosa Kvarts et symbol på genopvakt kærlighed.

Gemmologi

Rosa Kvarts er, som navnet indikerer, en Kvarts ædelsten. Kvarts er farveløs, men når den påvirkes af jordens elementer under dens dannelse kan den tage en lyserød farve. Når kvarts har taget en lyserød farve betegnes den som Rosa Kvarts. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Rosa Kvarts ligger på 7 på Mohs Hårdhedsskala. Rosa Kvarts udvindes ofte i Brasilien, Mozambique, Madagaskar, Sri Lanka og Myanmar.