Billede af en facetslebet blå safir og en rå safir ædelsten på beige baggrund

ALT OM SAFIR

en facetslebet blå safir

Visdom & sindsro

Safir er en ædelsten der opstår af det kostbare mineral, korund. Når korund er rødt betegnes det som Rubin, imens alle andre farver betegnes som Safir. Ædelstenens navn stammer fra det Græske ord for blå, ”sapheiros”.

To flettede guld ringe fra carré sat med safir. Safir ringene er i blå og pink safir

SEPTEMBERS FØDSELSSTEN

Safir er septembers fødselssten og er også fødselsstenen for stjernetegnene jomfruen & vægten. Hver måned har sin helt egen fødselssten, hvilket gør et smykke sat med en fødselssten til en personlig og betænksom gave.

At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol

Find din fødselssten her

Kvinde med guld ringe fra Carré. Hun bærer en ring med stor perle af arten mabe, en ring med pink safir, en diamantring og en ring med akvamarin

SYMBOLIK

Safir er ædelsten for loyalitet, kærlighed, visdom og sindsro. Dette gør også Safiren til en oplagt gave til en, du holder af, eller til dig selv som et tegn på selvkærlighed og sindsro.

To guld ringe fra carré. Den nederste er en ring med pink safir, og den øverste er en ring med blå akvamarin

SPIRITUALITET

Safiren er kendt som en ædelsten for visdom, en royal sten til læring og til en søgen efter spirituel sandhed. Safiren siges at bringe orden og healing til sindet, gennem hals og tredje øje chakraerne, der fører til dybere niveauer af bevistheden, for at danne et bredere blik af selvet.

Ædelstenen omfavner orden, struktur og selvdisciplin, og er ideel at bære, når du skal opnå et af dine mål og manifestere ideer til livs.

Kvinde med guld ringe fra carré i mange farver. En ring med blå safir, en ring med pink opal, en ring med perle mfl.

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED SAFIR

Safiren er en af de hårdeste ædelsten i verden, og er derfor meget holdbar og nem at holde pæn. Rens dit smykke med safir med lunt sæbevand og børst med en blød børste. Safiren kan også gøres rent i en ultralydsrenser eller med damp. Husk, at du kan få rengjort dine smykker professionelt hos din lokale Carré.

Kvinde med tre guldbelagte armbånd med store ædelsten fra carré. Armbåndene er med safir, labradorit og perlearmbånd.

HISTORIE

Den kostbare safir har været foretrukket af kongelige i århundreder. En af de mest kendte safirer sidder i Prinsesse Dianas forlovelsesring. I dag tilhører ringen Hertuginde Kate, der fik den da hun forlovede sig med Prins William.

Safiren har længe været en højt værdsat ædelsten verden over, og er derfor omgivet af talrige folkesagn og myter. I det gamle Persien, blev det fortalt at himlens blå farve faktisk var en refleksion af safirer på Jorden, imens man i det gamle Rom og Grækenland mente at safiren ville yde bæreren beskyttelse. I middelalderen mente man også at safiren kunne bruges som modgift, hvis man var blevet forgiftet.

to guld ringe med flettet bånd med en blå safir og en med en pink safir

BRYLLUPSDAGSGAVEN

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med Safir gives i gave på 15. års, 45. års og 65. års bryllupsdag, der også kaldes hhv. Krystalbryllup, Safirbryllup og Krondiamantbryllup. Safirens symbolik omkring kærlighed, visdom og sindsro, gør et smykke sat med Safir til en ekstra betænksom gave til din bryllupsdag.

Find din bryllupsdagsgave her

Kvinde med guld ringe fra Carré. En ring med blå safir, en ring med pink safir og en diamantring

SAFIRENS GEMMOLOGI

Safir opstår af mineralet korund. Når korund er rødt, betegnes det som Rubin imens alle andre farver betegnes som Safir. Den udvindes blandt andet i Thailand, Australien, Kina, Kenya, Tanzania, Nigeria, Sri Lanka og USA. Dens farve bestemmes af de temperaturer og grundstoffer der påvirker ædelstenen når den dannes under jorden. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Safir ligger på 9 på Mohs Hårdhedsskala, hvilket betyder at Safir er en relativt hård ædelsten.

Billede af en facetslebet Peridot og en rå peridot ædelsten på usynlig baggrund

PERIDOT

Nye begyndelser & helbred

Billede af en ovalslebet pink opal og en rå pink opal ædelsten på usynlig baggrund

OPAL

Kreativitet, kærlighed & frihed

Billede af en facetslebet Blå topas og en rå blå topas ædelsten på usynlig baggrund

BLÅ TOPAS

Kærlighed & kommunikation

Billede af en cabochonslebet Turkis og en rå turkis ædelsten på usynlig baggrund

TURKIS

Venskab, kærlighed og positivitet