Sand Månesten
Egenskaber

Månesten er en Feldspat ædelsten, der findes i mange smukke varieteter. Hvid Månesten, Sand Månesten, Grå Månesten og Regnbue Månesten er i blandt vores favoritter. Alle kendetegnes de ved et særligt skær eller glød. Læs videre hvis du vil vide mere om Månesten!

Shop alle smykker med Månesten her.

Fødselssten

Månesten er juni måneds fødselssten sammen med Perle. At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol.

Læs om juni måneds anden fødselssten, Perle her.

Symbolik

Månesten er ædelsten for moderskab, omsorg, femininitet, kærlighed og nye begyndelser. Månestenen er derfor en oplagt ædelsten til en mor, en kommende mor eller en omsorgsfuld person i dit liv.

Legende

En gang mente man, at Månesten kunne forstærke en kvindes fertilitet og den blev derfor båret af kvinder der ønskede sig børn. I nogle kulturer troede man også, at hvis man tog en Månesten i munden under fuldmåne, kunne man se ind i fremtiden.

Gemmologi

Månesten er en del af feldspatfamilien og udvindes hovedsageligt i Australien, Indien, Sri Lanka, og USA. Månesten har mange farvevarieteter som Hvid, Regnbue, Sand og Grå Månesten. Dens farve og indre struktur bestemmes af temperatur og grundstoffer der påvirker ædelstenen når den dannes under jorden. Månestens indre struktur lader den reflektere lys på en sådan måde, at det ligner en stribe af lys, en glød af blå eller regnbuefarver. Denne optiske effekt kaldes for adularescens. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Månesten ligger på 6-6.5 på Mohs Hårdhedsskala.