Billede af en facetslebet Blå topas og en rå blå topas ædelsten på beige baggrund

BLÅ TOPAS

en facetslebet blå topas

Kommunikation & kærlighed

Topas er en transparent ædelsten med et udsøgt skær og dybde. Topas findes i mange fortryllende farver som blå, lilla, grøn, gul, brun og hvid. Dens populære blå nuancer har fået kælenavnene London Blå og Sky Blå.

Guldbelagte øreringe med blå ædelsten fra Carré. Øreringene hedder delphine og er sat med blå topas

NOVEMBERS FØDSELSSTEN

Blå Topas er Novembers fødselssten sammen med Citrin og er også fødselsstenen for stjernetegnene skorpionen & skytten. Hver måned har sin helt egen fødselssten, hvilket gør et smykke sat med en fødselssten til en personlig og betænksom gave.

At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol

Find din fødselssten her

kvinde med guldbelagte smykker fra carré. Halskæde med blå topas og perle, øreringe med blå topas og keshi perle og store bredde hoops.

SYMBOLIK

Topas er ædelsten for kommunikation, sandhed, attraktion og kærlighed. Topas er en god ædelsten for alle slags forhold, da den siges at fremme kommunikation og åbenhed. Topas er også ædelsten for afslapning og mindfulness.

Charms i guldbelagt sølv fra Carré. charms er sat med en blå sten blå topas.

SPIRITUALITET

Den Blå variant af Topas, er også kendt som ædelstenen
for klarhed. Ædelstenen lader dig kanalisere din indre visdom, og hjælper dig på vejen mod succesfulde muligheder. Blå Topas er også en empatisk ædelsten, der healer, beroliger og genoplader dens bærer. Grundets dens kommunikative evner, er den Blå Topas også en favorit, når der skal bygges broer mellem to
individer.

Den Blå Topas låser op for hals-chakraen, og bringer
styrke og tiltro til skønheden i din egen stemme – en perfekt ædelsten til de, der nyder at synge.

kvindehånd med guldbelagte ringe fra Carré. Ringene er sat med Blå topas og er delphine og aqua ringen

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED BLÅ TOPAS

Den Blå Topas er en relativt hård ædelsten, og er derfor
meget holdbar i dit smykke. Den Blå Topas er generelt stabil overfor lys, men undgå at opbevare dine smykker med Blå Topas i direkte sollys i lange perioder, da dette kan få stenens farve til at falme eller blive gullig, rødlig eller
brunlig.

Når du skal rengøre dit smykke sat med Blå Topas, så undgå ultralyd og damp, men brug i stedet for lunt vand, en mild sæbe og en blød klud eller børste, til forsigtigt at fjerne snavs og fedt.

Husk, at du altid kan få rengjort dit smykke professionelt hos Carré.

Guldbelagt figaro halskæde og Mira vedhæng fra Carré. Vedhænget er sat med en ferskvandsperle i keshi og en rund Blå topas

HISTORIE

Topas har mange farver og er derfor ofte blevet forvekslet med andre ædelsten. Topas er opkaldt efter øen, Topazios - nu kendt som Zabargad. Denne ø er en stor kilde til udvindelse af ædelstenen Peridot, men da man navngavn øen troede man angiveligt at disse var Topaser. I de portugisiske kronjuveler findes også en stor Topas, der blev regnet for at være en Diamant.

En romersk legende fortæller at hvis man lagde en Topas i sin mad eller drikke ville den skifte farve hvis det var forgiftet. I det gamle Egypten troede man at Topas ville beskytte bæreren, imens man i Indien troede at hvis Topas blev båret over hjerte, ville den sikre et bæreren et langt liv.

Guldbelagte ringe fra carré sat med blå sten. Ringene er sat med blå topas og er delphine ring, aqua ring og confetti ring

BRYLLUPSDAGSGAVEN

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med topas gives i gave på 4. års bryllupsdag, og 23. års bryllupsdagen, der også kaldes hhv. et Blomsterbryllup og Tulipanbryllup. Den Blå Topas' symbolik og fortælling om kærlighed og kommunikation gør et smykke sat med topas til en ekstra betænksom gave til din bryllupsdag.

Find din bryllupsdagsgave her

kvinde med store blå guldbelagte hoops fra Carré. Øreringene er GEM hoops med Blå Topas ædelsten i 1,5cm.

BLÅ TOPAS' GEMMOLOGI

Topas er en transparent ædelsten, der består af elementerne af aluminium, fluor, silikat og oxygen. Topas findes i adskillige farver, alt efter hvilke elementer der påvirker den under dens dannelse. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Topas ligger på 8 på Mohs Hårdhedsskala. Topas udvindes ofte i Brasilien, Japan, Myanmar, Sri Lanka, Nigeria, Pakistan, Mexico og Rusland. 

Billede af en cabochonslebet Turkis og en rå turkis ædelsten på usynlig baggrund

TURKIS

Venskab, positivitet & kærlighed

Billede af en facetslebet rød granat og en rå rød granat ædelsten på usynlig baggrund

GRANAT

Passion, hengivenhed & selvtillid

Billede af en facetslebet ametyst og en rå ametyst ædelsten på usynlig baggrund

AMETYST

Mod, meditation & spiritualitet

Billede af en facetslebet akvamarin og en rå akvamarin ædelsten på usynlig baggrund

AKVAMARIN

Intellekt, intuition & klarsyn