Billede af en facetslebet rød granat og en rå rød granat ædelsten på beige baggrund

HVAD ER GRANAT?

facetslebet rød granat

Passion & selvtillid

Granat er en ædelsten, der findes i mange nuancer af rød, orange, gul og grøn. Dog er den især kendt for sin dybe røde farve. Den har sit navn fra det latinske ord for frø, ”granatus”- hvilket refererer til granatæblets frø.

Kvinde med guldbelagte lange øreringe fra Carré. Øreringene er sat med rød granat, og hun bærer også et hjertevedhæng med diamant i guld og en ørestik med rød granat

FØDSELSSTEN

Granat er januars fødselssten. Hver måned har sin helt egen fødselssten, hvilket gør et smykke sat med en fødselssten til en personlig og betænksom gave.

At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol

Find din fødselssten her

Guldbelagt armbånd fra carré med grønne sten. De grønne er grøn granat.

SYMBOLIK

Granaten symboliserer passion, hengivenhed, sensualitet og selvtillid. Granat er derfor en ægte power ædelsten - både i kærlighed og arbejde.

Guldbelagte lange røde øreringe fra carré. De røde sten er rød granat, der også er januars fødselssten

SPIRITUALITET

Granaten siges at være stenen for dedikation – et instrument til bedre at kontrollere og komme i kontakt med dine følelser. Granat bliver ofte givet til en, man holder af før de skal ud at rejse – fysisk eller mentalt, grundet stenens beskyttende kræfter. Ædelstenen siges at hjælpe med at heale en person, der går igennem et kærlighedsbrud, og kan hjælpe og guide sin bærer igennem melankoli og depression.

kvinde med guldbelagte smykker fra Carré. To hoops med charms i grøn granat og månesten, og to halskæder med ferskvandsperle og grøn granat

SÅDAN PASSER DU PÅ DIN GRANAT

Granaten er en mellemhård ædelsten, der ligger et sted mellem 6,5-7,5 på Mohs Hårdshedsskala. Dette betyder, at den er meget holdbar til smykker. Du kan rense dit granatsmykke med lunt sæbevand, og let børste overfladen af stenen med en blød børste. Du kan også få renset dit smykke professionelt med ultralyd hos en af Carrés flagship butikker.

små guldbelagte hoops i creol stil fra Carré sat med røde sten. Stenen er rød granat

BRYLLUPSDAG SYMBOLIK

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med Granat gives i gave på 2. bryllupsdag, der også er kaldt for et bomuldsbryllup.

Symbolikken bag Granaten, nemlig kærlighed, passion og sensualitet, gør et smykke sat med ædelstenen til en helt særlig gave at give til din 2. bryllupsdag.

Find din bryllupsdag her

Kvinde med guldbelagte øreringe fra carré med røde sten. De lange øreringe og den lille ørestik er sat med ædelstenen rød granat

GRANATENS HISTORIE

Granat er blevet brugt til udsmykning igennem tusinder af år og kan spores tilbage til det gamle Egypten. Granaten blev også hyppigt båret af kongelige i Middelalderen, hvor man regnede den for at have magiske kræfter. Rød Granat blev her refereret til som ”karfunkel”, hvilket betyder ”lille gnist”.

Guldbelagte smykker med grøn granat fra carré. Armbånd med grønne sten, hoops i creolstil med charms med grønne sten

GRANATENS GEMMOLOGI

Granat er især kendt for sin røde farve, men findes også i grøn, gul og orange. Dens farve og bestemmes af de temperaturer og grundstoffer der påvirker ædelstenen når den dannes under jorden. Granat udvindes i Indien, Sri Lanka, Brasilien, Rusland, USA, Sydafrika og Tanzania. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Granat ligger imellem 6.5 og 7.5 på Mohs Hårdhedsskala.

Billede af en facetslebet ametyst og en rå ametyst ædelsten på usynlig baggrund

AMETYST

Mod, meditation & spiritualitet

Billede af en facetslebet akvamarin og en rå akvamarin ædelsten på usynlig baggrund

AKVAMARIN

Intellekt, opmærksomhed & klarsyn

Billede af en ovalslebet pink opal og en rå pink opal ædelsten på usynlig baggrund

OPAL

Kreativitet, frihed & kærlighed

billede af en rund ferskvandsperle og en østersskal på en usynlig baggrund

PERLE

Ærlighed, integritet & sandhed

$(document).ready(function() { $('body').on('click', '[name="checkout"], [name="goto_pp"], [name="goto_gc"]', function() { if ($('#agree').is(':checked')) { $(this).submit(); } else { alert("You must agree with the terms and conditions of sales to check out."); return false; } }); });