Billede af en facetslebet hvid topas og en rå hvid topas ædelsten på beige baggrund

HVID TOPAS

Facetslebet hvid topas o

Klarhed & manifestation

Topas er en transparent ædelsten med et udsøgt skær og dybde. Topas findes i mange fortryllende farver som blå, lilla, grøn, gul, brun og hvid. Dens populære blå nuancer har fået kælenavnene London Blå og Sky Blå.

Guldbelagt confetti ring fra carré med en hvid topas ædelsten

SYMBOLIK

Den Hvide variant af Topas ædelstenen symboliserer nye begyndelser, en klarhed i sindet og manifestation. Topas er en god ædelsten for alle slags forhold, da den siges at fremme kommunikation og åbenhed.

Læs mere om symbolik & ædelsten i vores store ædelstens-leksikon

Kvinde bag et hvidt slør med guldbelagte smykker fra Carré. Lang ørering med perle og prasiolit, ørestik med hvid topas og blå topas og en perlehalskæde med ferskvandsperler

SPIRITUALITET

Den gennemsigtige og skinnende Hvide Topas er også kendt som en sten for opmærksomhed. Hvid Topas siges at hjælpe dig med holde hovedet koldt og have klare tanker samt hjælper dig med at have mere orden i dit liv. Ædelstenen siges at have glimrende manifesterende kræfter, og har en kraftfuld forstørrende energi, der siges at hjælpe i manifestation af dine drømme.

Med dens rene udtryk er den Hvide Topas forbundet med krone-chakraet. Det siges, at hvis du holder den Hvide Topas op til din pande, kan du få et mere klart sind.

guldbelagte ørestikker fra Carré med en hvid ferskvandsperle og en hvid topas ædelsten

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED HVID TOPAS

Hvid Topas er en hård ædelsten, der måler 8 på Mohs’ Hårdhedsskala. Derfor er denne sten også nem at holde smuk og skinnende. Den Hvide Topas er generelt stabil overfor lys, men undgå at opbevare dine smykker med Hvid Topas i direkte sollys i lange perioder, da dette kan få stenens farve til at falme eller blive gullig, rødlig eller
brunlig.

Når du skal rengøre dit smykke sat med Hvid Topas, så undgå ultralyd og damp, men brug i stedet for lunt vand, en mild sæbe og en blød klud eller børste, til forsigtigt at fjerne snavs og fedt.

Husk, at du altid kan få rengjort dit smykke professionelt hos Carré.

kvinde med guldbelagte øreringe med perler fra Carré.

HISTORIE

Topas har mange farver og er derfor ofte blevet forvekslet med andre ædelsten. Topas er opkaldt efter øen, Topazios - nu kendt som Zabargad. Denne ø er en stor kilde til udvindelse af ædelstenen Peridot, men da man navngavn øen troede man angiveligt at disse var Topaser. I de portugisiske kronjuveler findes også en stor Topas, der blev regnet for at være en Diamant.

En romersk legende fortæller at hvis man lagde en Topas i sin mad eller drikke ville den skifte farve hvis det var forgiftet. I det gamle Egypten troede man at Topas ville beskytte bæreren, imens man i Indien troede at hvis Topas blev båret over hjerte, ville den sikre et bæreren et langt liv.

Kvinde med guldbelagte ringe fra carré. Ringe med blå sten og hvid topas

BRYLLUPSDAGSGAVEN

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med topas gives i gave på 4. års bryllupsdag, og 23. års bryllupsdagen, der også kaldes hhv. et Blomsterbryllup og Tulipanbryllup. Den Blå Topas' symbolik og fortælling om kærlighed og kommunikation gør et smykke sat med topas til en ekstra betænksom gave til din bryllupsdag.

Find din bryllupsdagsgave her

kvinde med store blå guldbelagte hoops fra Carré. Øreringene er GEM hoops med Blå Topas ædelsten i 1,5cm.

HVID TOPAS' GEMMOLOGI

Topas er en transparent ædelsten, der består af elementerne af aluminium, fluor, silikat og oxygen. Topas findes i adskillige farver, alt efter hvilke elementer der påvirker den under dens dannelse. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Topas ligger på 8 på Mohs Hårdhedsskala. Topas udvindes ofte i Brasilien, Japan, Myanmar, Sri Lanka, Nigeria, Pakistan, Mexico og Rusland. 

Billede af en cabochonslebet Turkis og en rå turkis ædelsten på usynlig baggrund

TURKIS

Venskab, positivitet & kærlighed

Billede af en facetslebet rød granat og en rå rød granat ædelsten på usynlig baggrund

GRANAT

Passion, hengivenhed & selvtillid

Billede af en facetslebet ametyst og en rå ametyst ædelsten på usynlig baggrund

AMETYST

Mod, meditation & spiritualitet

Billede af en facetslebet akvamarin og en rå akvamarin ædelsten på usynlig baggrund

AKVAMARIN

Intellekt, intuition & klarsyn

$(document).ready(function() { $('body').on('click', '[name="checkout"], [name="goto_pp"], [name="goto_gc"]', function() { if ($('#agree').is(':checked')) { $(this).submit(); } else { alert("You must agree with the terms and conditions of sales to check out."); return false; } }); });