Billede af en facetslebet turmalin og en rå turmalin ædelsten på usynlig baggrund

HVAD ER TURMALIN?

en facetslebet turmalin ædelsten

Forståelse & tolerance

Turmalinen har ét af de bredeste farvespænd der findes blandt ædelsten. Den kan findes i næsten alle farver. Turmalinens navn stammer fra det Sinhalesiske ord ”Toramalli” - et ord for ædelsten i forskellige farver. Den har tilmed fået kælenavnet ”regnbue ædelstenen”.

En guldring fra carré i 10-karat guld sat med en pink turmalin ædelsten

OKTOBERS FØDSELSSTEN

Turmalin er oktobers fødselssten sammen med Opal og er også fødselsstenen for stjernetegnene vægten & skorpionen. Hver måned har sin helt egen fødselssten, hvilket gør et smykke sat med en fødselssten til en personlig og betænksom gave.

At bære sin fødselssten siges at bringe lykke. Man kan bære sin egen fødselssten som lykkeamulet eller sin kæres fødselssten som kærlighedssymbol.

Find din fødselssten her

Guldsmykker fra carré. En halskæde med pink turmalin, en bogstavshalskæde med bogstavet M og en halskæde med stor barok ferskvandsperle

SYMBOLIK

Turmalin er ædelsten for tolerance og medfølelse. Man siger derfor at den sætter fokus på forståelse - både af andre og af dig selv. Turmalin er også en selvtillids sten, der er fuld af inspiration og positiv energi.

Kvinde med guld smykker i 10 karat guld fra Carré. Hoops i solidt guld med en pink opal charm og ørestikker i guld med grønne sten. Den grønne sten er turmalin

SPIRITUALITET

Turmalinen siges at være en sten for de, der bærer rundt på et knust hjerte, da den siges at fremme kærlighed, mens den spreder og opløser følelsesmæssig smerte. Turmalinen er også kendt for at kunne inspirere oplysning, balance og fjerne følelsesmæssige blokader i de følelsesmæssige såvel som spirituelle sfærer.

Alt efter hvilken farve turmalin du bærer, er stenen forbundet til forskellige chakraer. Den grønne Turmalin er forbundet til din hjerte-chakra, og åbner op for mere selv-medfølelse. Pink Turmalin er også forbundet til hjerte-chakraen og reflekterer kærlighedens lys og dulmer angst og stress.

Kvinde med vedhæng til halskæder i guld fra Carré. Vedhængene er guld vedhæng med grøn turmalin og et vedhæng med pink turmalin

SÅDAN PASSER DU PÅ DIT SMYKKE MED TURMALIN

Turmalinen er en relativt hård ædelsten, og er derfor også meget holdbar i dit smykke. Undgå at opbevare dine smykker med Turmalin i direkte sollys, da dette kan falme farven i stenen. Undgå ligeledes også høje temperaturer, da dette også kan falme farven – hvis temperaturen skifter for hurtigt, kan der forekomme revner i stenen.

Rengør dit Turmalin smykke med lunt vand, mild sæbe og en blød børste eller klud. Det er ikke anbefalet at anvende ultralydsrengøring til at rengøre Turmaliner.

Husk, at du altid kan få renset dit smykke professionelt hos Carré.

Kvindehånd med to guld smykker i 10 karat guld fra carré. Ringene har en pink turmalin og en grøn turmalin

HISTORIE

Det siges at enkekejserinden Tzu Hsi af Kina havde en forkærlighed for Turmalin, hvilket gjorde den særligt populær i den sidste halvdel af 1800-tallet. Ædelstenen blev ikke kun sat i fine smykker, men blev også sat i dyrebare pynteobjekter.

Forlovelsesringe i guld fra carré. En ring med pink turmalin, en ring med grøn turmalin, en ring med grøn turmalin og en forlovelsesring med diamant

BRYLLUPSDAGSGAVEN

Mange ædelsten er tilknyttet en særlig årsdag. Smykker med turmalin gives i gave på 8. års bryllupsdag, der også kaldes et Bronzebryllup. Turmalinens stærke symbolik om tolerance og forståelse af dig selv og andre, gør et smykke sat med turmalin til en ekstra betænksom gave til din bryllupsdag.

Find din bryllupsdagsgave her

Ørestikker i 10 karat guld fra carré med turmalin ædelsten.

TURMALINENS MANGE FARVER

Det er Turmalinens mange stærke farver, der gør den særligt eftertragtet. Turmalin med flere farver i en enkelt ædelsten er ikke ualmindeligt. Turmalin har forskellige kaldenavne alt efter dens farve.

Rubellit Turmalin (rød-lilla), Chrom Turmalin (intens grøn), Vandmelon Turmalin (grøn yderst og rød inderst), Parti Turmalin (turmalin med mere en én farve).

To guldbelagte charms til hoops fra carré. De to charms er sat med turmalin, labradorit, grøn agat og turkis.

INDESLUTNINGER I ÆDELSTEN

Turmalin er en ædelsten med forholdsvis mange indeslutninger - altså bitte små sprækker inde i ædelstenen, sommetider formet som små fjer. Helt klare turmaliner uden indeslutninger er særligt kostbare.

kvinde med guldsmykker fra Carré. De lange øreringe er en charm med kæder sat bagpå en ørestik med grøn turmalin og en guld hoop.

TURMALINENS GEMMOLOGI

Turmalin består af grundstofferne silikat, bor og aluminium. Dens farve afgøres af hvilke andre grundstoffer, der påvirker mineralet under dets dannelse. Turmalin ligger på 7-7.5 på Mohs hårdhedsskala. Turmalin kan udvindes i Brasilien, USA, Sri Lanka, Rusland, Madagaskar, Tanzania, Mozambique og Afghanistan.

Billede af en facetslebet Blå topas og en rå blå topas ædelsten på usynlig baggrund

BLÅ TOPAS

Kærlighed & kommunikation

Billede af en cabochonslebet Turkis og en rå turkis ædelsten på usynlig baggrund

TURKIS

Venskab, positivitet & kærlighed

Billede af en facetslebet ametyst og en rå ametyst ædelsten på usynlig baggrund

AMETYST

Mod, meditation & spiritualitet

Billede af en facetslebet akvamarin og en rå akvamarin ædelsten på usynlig baggrund

AKVAMARIN

Intellekt, intuition & klarsyn