Rhodochrosit
Hvad er Rhodochrosit?

Rhodochrosit er en lyserød ædelsten - ofte med fine bånd af rød og hvid igennem ædelstenen. Den har sit navn fra det græske ord for ”rosefarvet”. Læs videre, hvis du vil vide mere om Rhodochrosit!

Symbolik

Rhodochrosit er ædelsten for venlighed, tolerance, kærlighed og tilgivelse. Rhodochrosit siges at være en 'hjerteåbner', der skaber forbindelse til din bløde side og fylder dens bærer med medfølelse og barmhjertighed.

Legende

En legende fra det gamle Inkarige fortæller at Rhodochrosit var dannet af forstenet blod af Inkaernes forfædre. Dette betød at ædelstenen fik kælenavnet ”Inka rose”.

Gemmologi

Rhodochrosit er kendt for sin rosa farve med røde og hvide bånd. Dens lyserøde farve opstår når den påvirkes af grundstoffet mangan under dannes under jorden. Når man måler en ædelstens hårdhed, bruger man Mohs Hårdhedsskala. Skalaen varierer fra 1-10, hvor 10 er den hårdeste - her ligger diamanten, der er den hårdeste ædelsten. Rhodochrosit ligger på 3.5-4 på Mohs Hårdhedsskala og udvindes blandt andet i Sydafrika, Rusland, Sverige, Italien, Mexico, Argentina, Brasilien, Canada og USA.